Top 10 svjetskih restorana

Pogledajte listu top 10 najboljih restorana na svijetu za 2017. godinu.

Donosimo vam listu top 10 najboljih restorana na svijetu za 2017. godinu prema stranici Fine Dining Lovers. Iz godine u godinu ova se lista mijenja i upravo zato, vlasnicima restorana izuzetno je važno uvijek iznova biti inventivni i posebni, a po kvaliteti usluge, hrane i pića isticati se od konkurencije. Zahvaljujući upravo ovakvim listama, restorani uvijek iznova ulažu u edukaciju osoblja, oplemenjivanje prostora i istraživanje kulinarskih granica koje nerijetko i probijaju svojim inventivnim i potpuno novim pristupom namirnicama i pripremanju istih.

Doći na listu najboljih restorana na svijetu velika je čast, ali i velika odgovornost za vlasnike i Chefove i pred njih stavlja još veće izazove.

Restoran Madison Park

Najboljim restoranom na svijetu za 2017. godinu proglašen je Eleven Madison Park, New York. Uz ovu prestižnu titulu, zaradili su i titulu najboljeg restorana u Sjevernoj Americi.

Madison Park, proglašen najboljim restoranom na svijetu za 2017. godinu

Na drugom mjestu nalazi se restoran smješten u našem susjedstvu, točnije u Italiji. Restoran Osteria Francescana, Modena proglašen je i najboljim restoranom u Europi.

Nagrada za visoko treće mjesto otišla je u Španjolsku i to restoranu El Celler de Can Roca, Girona.

Na četvrto mjesto zasjeo je restoran Mirazur, Menton iz Francuske.

Peto mjesto pripalo je restoranu Central, Lima iz Perua koji je ujedno proglašen najboljim restoranom u Južnoj Americi.

Čast da se nađe na ovoj listi i to na šestom mjestu, pripala je restoranu Asador Etxebarri, Atxondo iz Španjolske.

Sedmo mjesto na listi najboljih restorana na svijetu, ali i titula najboljeg restorana u Aziji pripalo je restoranu Gaggan, Bangkok iz Tajlanda.

Visoko osmo mjesto, na listi od 50 najboljih, pripalo je još jednom restoranu iz Perua, Maido, Lima.

Deveto mjesto na listi najboljih na svijetu dobio je restoran Mugaritz, San Sebastian iz Španjolske.

Na desetom mjestu ove prestižne liste nalazi se restoran Steirereck koji svaki sladokusac iz Hrvatske može bez problema posjetiti jer se nalazi u susjednoj Austriji, točnije u Beču.

Kako bi doznali više o svakom od ovih restorana, pogledali fotografije ili doznali kakve se delicije kriju u njihovim kartama, učinite to jednim klikom na ime željenog restorana.

Na vlasnicima i Chefovima ovih restorana sada je itekako težak zadatak, pomicati granice, kako bi možda i sljedeće godine zadržali svoju poziciju na listi 10 najboljih.

 

Foto: Getty