Tjestenina s raguom od govedine i bundeve

Sastojci

600 g bundeve hokaido
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
750 g rajčica ili pelata
300 g mljevene govedine
2 žlice ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar
curry
1 žličica sušenog timijana
prstohvat šećera
400 g tjestenine (npr. špageta)
50 g parmezana

Priprema

Operite bundevu, prerežite je, očistite i narežite na kocke. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak.
Zarežite rajčice, stavite na 10-15 sekundi u kipuću vodu, potom oplahnite, ogulite i usitnite. Operite meso, posušite i narežite na kockice. U velikom loncu zagrijte ulje te popržite meso uz često okretanje. Potom izvadite meso. U masnoću od prženja stavite luk i češnjak. Ulijte vino. Dodajte rajčice i bundevu te začinite solju, paprom, curryjem, timijanom i šećerom. Kuhajte oko 10 minuta. Dodajte potom meso pa ostavite da vrije još 5 minuta. Začinite solju, paprom i curryjem. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite je pa pomiješajte s raguom. Poslužite posuto naribanim parmezanom.

Fotografija: Profimedia