Noel

Pogodnosti

Za konzumiranje obroka u restoranu Noel vlasnici Mastercard i Maestro kartica i njihovi gosti dobivaju besplatan desert po izboru chefa kuhinje.

Adresa
Ul. popa Dukljanina 1
Radno vrijeme

Ručak
12:00h – 16:00h
Večera
19:00h – 23:00h

Telefon
+385 1 48 44 297

Vodeća gastronomska lokacija u gradu i šire

Restoran Noel u vrlo kratko vrijeme nakon otvorenja prometnuo se u vodeću gastronomsku lokaciju u gradu i šire.

Za takvo uspješno prihvaćanje od strane domaće i strane publike zaslužan je temeljiti i sveobuhvatni koncept koji uključuje vrhunsku gastronomiju, jedan od ponajboljih izbora vina u državi, kreativne koktele mixology majstora u našem baru, „tea pairing“ menije s nekima od najboljih svjetskih čajeva i brojne druge segmente koji isustvo u Noelu pretvaraju u užitak za sva osjetila. Primjerice, upravo radimo na projektu olfaktivne večere te kreiramo vlastitu liniju parfema.


Kulinarski tim pod vodstvom chefa Gorana Kočiša i sous chefa Brune Vokala zaslužan je za podizanje ljestvice restorana iz dana u dan. Meniji u Noelu izmjenjuju se s godišnjim dobima ali i povrh toga jela u meniju svakodnevno doživljavaju varijacije s obzirom na inspiraciju chefa i dostupnost najsvježijih namirnica.

Vrijeme ručka rezervirano je za fine bistro jela s vrhunskim i pomno biranim sezonskim namirnicama u autorskoj interpretaciji chefa Gorana Kočiša dok je večera mjesto iskazivanja pune kreativnosti kulinarskog tima i svojevrsni društveni događaj. Preporuka chefa jesu degustacijski meniji u 4, 6 i 9 slijedova ili Chef’s table degustacijski meni s neograničenim brojem slijedova. U tim menijima prepuštate se svoj kreativnosti kulinarskog tima, na Vama je samo da u razgovoru napomenete eventualne preferencije, alergije i slično.

Veliki postotak gostiju čine stranci navikli na kulinarske prezentacije u velikim svjetskih metropolama a koji ostanu iskreno oduševljeni kreacijama iz naše kuhinje, nerijetko ih uspoređujući sa znatno razvikanijim restoranima.

Posebno važno mjesto zauzima naš bogati vinski podrum kojeg gosti mogu i posjetiti. O njemu se brinu naši sommelieri Ivan Jug i Goran Petrić te smo prema našim saznanjima trenutno jedini restoran u Hrvatskoj s dva diplomirana sommeliera.

U prosjeku jednom mjesečno Noel je gost nekima od velikih svjetskih vinarija, prilikom čega kulinarski tim kreira posebne menije za vinske degustacijske večere koje su već postale naširoko poznate u gastronomskom svijetu. Iduća večera je šampanjska kuća Ruinart a do kraja godine pripremili smo još neka velika iznenađenja.

Važno mjesto u restoranu čini bar koji se nalazi na ulaznom dijelu. U njemu mladi i iznimno talentirani barman Karlo Ferenčak kreira varijacije brojnih poznatih i manje poznatih koktela a čija slojevitost i atraktivnost predstavlja šlag na tortu cjelokupnog doživljaja.


Kava i čaj također su stvari koje zaslužuju strahovito mnogo pažnje. Gosti mogu birati neke od najboljih čajeva svijeta koji se pripremaju u minuciozno razrađenoj ceremoniji dok za kavu biramo custom blendove i single origin artisan kave koje najbolje odgovaraju našim gostima.
Ovakav temeljit pristup gastronomiji rijetko je viđen na našim prostorima. Stoga nam je neizmjerno drago vidjeti oduševljene goste koji prepoznaju veliki napor koji stoji iza takvog koncepta te ga nagrađuju svojim redovitim dolascima.

Sve novosti pratite na www.noel.hr/