Bistro Johann Franck (2.kat)

Pogodnosti

Restoran Bistro Johann Franck (2.kat) pripremio je dvije pogodnosti za vlasnike Mastercard i Maestro kartica i njihove goste koji konzumiraju obrok iz à la carte ponude – popust od 10% i besplatno čašu bijelog ili crnog vina po izboru chefa kuhinje.


“Stara dama” desetljećima je bila najveće središte društvenog života Zagreba.

“Ovo je najljepša i najmodernija zagrebačka kavana. Teško će se takva naći i u najvećim gradovima Europe” pisao je Jutarnji List 5. prosinca 1931. godine, na otvorenju Gradske kavane
Od samog otvaranja početkom tridesetih godina prošlog stoljeća kao tada najveći gradski prostor, jedini u gradu na više etaža, do današnjih dana. Gradska kavana ostala je kultna institucija grada Zagreba gdje mirise napitaka, kao i ponuđene novine i revije, podjednako dijelili običan i anoniman svijet te uglednici i posvećena imena iz kulturnog, umjetničkog, sportskog, zabavnog i političkog života grada”.

“Stara dama” desetljećima je bila najveće središte društvenog života Zagreba. Ovdje su inspiraciju tražili pisci, glumci, pjevači a predah kumice sa obližnjeg Dolca. Možda je ta pozornica raznolikosti razlog što je legendarni oskarovac Orson Welles obožavao u njoj sjediti.

Beef tartar sa gelom od brusnica i ribizla,jajem i tostiranom bruschettom

Na drugom katu,u bistrou Johann Franck ,kao I na terasi u Cesarčevoj ulici, podno katedrale nudimo široku lepezu delicija,od tradicionalnih hrvatskih jela pripremljenih od svježih namirnica s obližnje tržnice Dolac do ekskluzivnih specijaliteta iz majstorske radionice naših kuhara
Dolaskom jeseni gastronomski ulazimo u razdoblje godine u kojima se šefovi kuhinja najviše vole zabavljati kreiranjem novih punih okusa.Svježe iskopanim tartufima i ubranim gljivama polako se odmičemo od lagane ljetne kuhinje i pomičemo prema bogatim toplim okusima jeseni.
Bistro Johann Franck i njegov tim mladih energičnih kuhara je na novom jelovniku pripremio ukusne specijalitete poput juhe od pečene rajčice sa kuglicama mozzarelle, tagliatelle sa kozicama i bogat izbor kremastih rižota za predjela.

Beef tartar sa gelom od brusnica i ribizla,jajem i tostiranom bruschettom

U našim nastojanjima za stalnim osvježavanjem iskustava naših gostiju predstavljamo „Kopa“ peć na drveni ugljen,vodeći svjetski grill. Tijekom godina umijeće roštiljanja mesa i ribe u istoj je dovedeno do savršenstva a od rezultata naprosto rastu zazubice.Posebno kada iz nje izađu vrući,svjetski popularni T-bone,Tomahawk ili Ribeye odresci uz slasni izbor priloga poput pečenih gljiva, sotiranih mahuna ili moussa od domaćeg ličkog krumpira.
Naravno ne želimo razočarati naše stalne goste, pa će naši prepoznatljivi specijaliteti , poput tempura kozica, BBQ rebrica ili tortilla utorkom uvijek biti na vrhu našeg menua.
I konačno želimo da i ljubitelji slatkoga ne ostanu uskraćeni, a ništa ne ugrije želudac I srce poput svježe pečenog soufflea od čokolade iz ruku naših majstora.

Dobar Tek, Bon appetite.Tim Bistroa Johann Franck,u srcu Zagreba sa pogledom na glavni gradski trg se raduje Vašem posjetu.

 

Sve novosti pratite na Facebook, Instagramjohannfranck.hr/

Johann Franck Bistro
Trg bana Josipa Jelačića 9
REZERVACIJE 091 5377 152
bistro@johannfranck.hr