Delicija Libanesi

Pogodnosti

Za vlasnike Mastercard i Maestro kartica i njihove goste restoran Delicija Libanesi osigurao je popust od 10% i domaći desert za naručena tri slijeda po osobi. Navedene pogodnosti mogu se ostvariti svaki dan nakon 13 sati.


Svjetski poznato, zdravo, povoljno!

Libanonci su poznati kao prvi ljudi koji su putovali po svijetu. Najpoznatiji su po svom stilu života i darežljivosti, stoga su na svom putu širili umjetnost svoje kuhinje. Danas su libanonski restorani uobičajeni u gotovo cijelom svijetu.


Naš restoran, Delicija Libanesi ima istu priču. Sa zlatnih plaža i bijelih planinskih vrhova Libanona, stigli smo u Zagreb želeći sa svojim novim hrvatskim prijateljima podijeliti posebne okuse. Donoseći vam dašak orijenta i šarmantnu libanonsku atmosferu koja vrvi veseljem i ukusnim jelima.

Utjecaj dvaju civilizacija odražava se u jedinstvenoj gastronomskoj tradiciji koja kombinira sofisticiranost europske haute cuisine s okusima egzotičnog Orijenta. Poput drugih mediteranskih kuhinja, libanonska kuhinja smatra se veoma zdravom, a pritom je i iznimno ukusna. Libanonski stol je tipičan, umjesto tradicionalnog trodjelnog obroka Libanonci hranu poslužuju kroz niz malih jela, koja imaju za cilj ne samo zadovoljiti glad već priuštiti zabavu.

Teško da će itko moći odoljeti svjetski poznatom hummousu, falafelu ili tabulehu, a oni su tek uvod u raskoš zamamnih i zdravih okusa.
O namirnicama koje se koriste libanonska kuhinja vrlo je bliska hrvatskoj gastronomskoj tradiciji. Maslinovo ulje, riba, najkvalitetnije juneće, pileće, janjeće i teleće meso, svježe povrće i voće lako je pronaći na tanjurima obiju zemalja. Upravo stoga vjerujemo kako Vas specijaliteti restorana Delicija Libanesi neće ostaviti ravnodušnima.

Subotu smo i dalje rezervirali za Orijentalnu večer uz naše trbušne plesačice.

Za one koji su malo manje upoznati s nazivom Trbušni ples evo objašnjenja:
Ima dugu tradiciju i ne zna se točno kada je i kako započeo. Spoj je mnogih plesnih oblika. Na Bliskom Istoku pleše se u svrhu slobodnog druženja i zabave. Kostimi u kojima plešu nazivaju se “Beldah” (što znači uniforma). Prihvaćen je u Egiptu 20-tih godina 20. stoljeća i od tada se širi po svijetu. U vrijeme dok je ženama bio zabranjen ples, ovaj tradicionalni ples plesali su mladići i djeca, a u sadašnje moderno doba i sve je popularniji. Kao i libanonska hrana trbušni ples izuzetno je zdrav za dušu i tijelo i pogodan je za sve generacije. U našem restoranu, Delicija Libanesi, trbušni ples možete gledati subotom od 20h.
DOĐITE I UŽIVAJTE!

 

Sve novosti možete pratiti na www.delicija-libanesi.com/

Delicija Libanesi
Radnička 48
Zagreb
Tel. 01/ 60 40 139
Mob. 091/ 2333 115
info@delicija-libanesi.com