Cheese bar

Pogodnosti

Restoran Cheese Bar pripremio je za vlasnike Mastercard i Maestro kartica koji konzumiraju obrok u restoranu popust od 10% i bocu vina po posebnoj cijeni (po izboru chefa kuhinje)

Adresa
Ulica Augusta Cesarca 2
Radno vrijeme

07 do 00 u tjednu, a petkom i subotom do 02


Tako je sva ponuda sastavljena od isključivo najkvalitetnijih Hrvatskih sireva, koja su okusom i doživljajem spojena sa najboljim Hrvatskim vinima.
Naravno , posebnost ovog lokala je i u tome što osim 4 gazirana soka, sva pića i hrana isključivo Hrvatskog porijekla.

 

U lokalu se svaka čaša vina poslužuje uz komadić sira kako bi doživljaj bio potpun.
Hrvatski sirevi su pomalo su podcijenjeni i relativno slabo poznati u svijetu. Sasvim nepravedno jer tradicija proizvodnje sira u Hrvatskoj postoji od davnina pa tako postoje i sirevi koji su karakteristični za određeno podneblje koje je pak povezano sa stočarstvom tog kraja. Iz toga su nastali poznati nam Paški sir, Tounjski, Prgica, Basa, Škripavac i drugi. Naša ponuda sastavljena je uglavnom od takvih , najkvalitetnijih sireva iz pojedinih dijelova Hrvatske, koji su sam vrh ponude. Svi sirevi su od malih sirana , jer su ti proizvođači pretpostavili kvalitetu količini, pa su tu i neki svjetski rariteti, kao što je sir iz pepela, te sir koji zrije u špilji.

 

Od vina u ponudi su trenutno 84 etikete koje se sve poslužuju na čaše, isto kao i 5 pjenušaca.
Vinska se karta dvaput godišnje obnavlja.

Najpovoljnije je Toljanić žlahtina za 100 kn boca, a najskuplje Benmoche dingač 2011.
U ponudi imamo 58 domaćih prirodnih rakija i likera, vrhunske proizvode malih obiteljskih proizvođača, visoke kvalitete s bogatom obiteljskom tradicijom, proizvedene uglavnom samoniklih biljaka i voća, iz odabranih podneblja Hrvatske .

Hrana u lokalu je uglavnom sastavljena od raznih plata ( plata 5 vrsta sira 60kn, plata sa pršutom 95kn, istarskim kobasicama i dr.) i malih zalogaja kao punjene masline, lička basa sa medom, papričice punjene ovčjom skutom, punjeni kiseli šampinjoni, papričice punjene inćunima i sl.
Najtraženiji je kravlji sir sa tatrtufom, kao i sir iz pepela ( 28 kn za 100 gr)

 

Sve novosti potražite na Facebook