Brza kakao rolada

Sastojci

4 velika jaja
100 g šećera u prahu
2 vrhom pune žlice kakaa
prstohvat soli
1 žličica rastopljenog maslaca za premazivanje papira za pečenje
50 ml likera od kave
300 ml vrhnja za šlag
1 učvršćivač za šlag
kakao za posipanje ili čokolada za ribanje

PRIPREMA

Žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte kakao koji ćete polako prosijati kroz sito pa sve zajedno dobro promiješajte. Od bjelanaca u koja ste dodali prstohvat soli stucite čvrsti snijeg, koji zatim lagano umiješajte u smjesu s kakaom. Tijesto ulijte u lim obložen papirom za pečenje pa ga pecite 7-8 minuta na 190 °C. Od vruće ploče tijesta pažljivo odvojite papir za pečenje. Kuhinjsku krpu pospite šećerom u prahu pa u nju umotajte tijesto, oblikujte roladu i ostavite je da se ohladi. Nakon toga razmotajte roladu, pokapajte je likerom, premažite šlagom u koji ste dodali učvršćivač, ravnomjerno ga razmažite i ponovno smotajte.
Desert pospite kakaom ili naribanom čokoladom, a možete ga i ukrasiti voćem.

Fotografija: Profimedia